Langsyne VII.kapitola

03.06.2014 11:30

Rok hada

.

.

.

Tam kde jsme, jsou dýky v mužských úsměvech

~ Donalbain, v Macbethovi (William Shakespeare)

.

.

.

17.sprna 1995

Zdálo se to být jako věčnost, když Harry opustil Luciena a vrátil se do své vily ve Francii, aby mohl hledat Voldemorta. Za normálních okolností věděl, že hledání bude téměř nemožné. Temný pán se vždy schovával na velice bezpečných místech obklopen řadou ochranných kouzel. Naneštěstí pro Harryho měl člověka... hada bude přesnější, který ho najde. Sithis, i když už dávno mrtvá byla stále přítomna jako náramek, který pro Toma vytvořit a který také nosil, umožňoval více než jen klasickou ochranu. Byl to způsob jak najít Voldemorta, kdyby ho potřeboval vidět.

Harry právě stál na druhé straně ochranných štítů a sledoval neurčité barvy, které okolo vířily a tvořily úkazy předtím než zmizely jako kdyby se tam předtím vůbec neobjevovaly. Čekal až se začnou shromažďovat Smrtijedi. Teď by ho ocharny nenechaly projít bez toho, aby Voldemort nebyl upozorněn na cizí přítomnost. A proto musel vyčkávat. Praskavý zvuk ho upozornil na příchod Smrtijedů a stále ukryt ve stínu se k nim připojil. Proklouzl přes dveře a zamířil směrem do místnosti ve které se v současné době Voldemort nacházel.

Voldemort seděl na polstrované židli, která spočívala na vyvýšeném stupínku. Byl oblečený v tmavých šatech, které skrývaly celé jeho tělo a kápě na hlavě skrývala jeho obličej ve stínech. Ti, kteří se objevili na hřbitově těsně po jeho zmrtvýchvstání klečeli na kolenou jako chrabří rytíři nejblíže trůnu. Bylo tam také dalších dvacet Smrtijedů, kteří taktéž klečeli opodál od Temného pána až se jim záda neuvěřitelně hrbila. Pochvíli všichni na jeho příkaz vstali.

„To je zvláštní,“ začal tiše. „Dnes v noci vás tu vidím ve velmi hojném počtu, ale v noc méno návratu jich po mém boku stála pouze hrstka z vás všech dohromady. A teď se mě tu snažíte získat vašim trapným pokusem projevu úcty?“ Jeho hůlka se znenadání objevila v jeho bledé ruce a špičatým koncem zamířila na skupinku před sebou. Hříšníci se připravovali na svůj trest, který je jistě nemine a Voldemort si to začal užívat.

Byl to okamžik pro který se Harry rozhodl vystoupit se svého skrytého místa ve stínů. Zprvu neměl v plánu přerušit setkání, ale když stál v tak těsné blízkosti... musel si přiznat, že jeho vlastní sebeovládání bylo slabé. Zalapání po dechu jednoho z noshledů přilákalo pozornost všech přítomných. A zanedlouho se díval na špičky hůlek všech přítomných. Smrtijedi se začali přeskupovat, tak aby mu zamezili výhled na jejich Pána a Mistra. Mezitím ještě stihl zachytit Voldemortovu tvář, kterou na chvíli oslnilo bledé světlo. To co uviděl ho zcela ochromilo. Ten ďábelsky hezký obličej byl nenávratně pryč i s jeho luxusně tmavými vlasy a okouzlujícím úsměvem. Místo toho byl jeho obličej bledý, skoro nemocný jako kdyby ho postihla nějaká zlá choroba a kůže vypadala tence jako papír, který se dá jednoduše roztrhnout napůl. Jediná povědomá věc v jeho obličeji byly ty žhnoucí rudé oči.

„Oh, drahý Tome.“ Zasyčel a ignoroval všechny hůlky namířené na jeho obličej. „Co to jen magie provedla s tvým tělem? Tvůj krásný obličej a charizmatický úsměv je pryč a místo toho se teď dívám na někoho, kdo připomíná přerostlého hada.

„Kdo jsi, že si sem přijdeš a říkáš takové věci mě, Lordu Voldemortovi?“ Pozvedl hůlku s kletbou Cruciatus na jazyku.

„No tak, nevzpomínáš si na mě?“ Odsunul se, aby na měj mohl být lépe vidět.

Červené oči se střetly se zlatými a Voldemort ihned pochopil, kdo před ním stojí. Ačkoli se to zdálo být nemožné. Ten muž, ten upír zemřel už dávno. To nebo co předtím stálo nemohlo být víc než duch. Toto... musel být nějaký krutý žert, který s ním Osud hraje. Přivést zpět ducha svého mrtvého milence, aby si mohl hrát s jeho myslí. Podrážděně zasyčel.

„Nikdy jsem neumřel, jen jsem se vrátil domů.“ Pak se odmlčel a rozhlédl se po Smrtijedech, kteří na něj stále nervozně mířili. „Opravdu chceš pokračovat v rozhovoru před svými noshledy?“

„Nemůžou nám rozumět.

„Jako kdyby na tom vůbec nezáleželo.“ Dobře znal Tomovu paranoiu, že ho může kdokoli odposlouchávat. Tohle mu aspoň zajistí, že nakonec skončí v nějaké místnosti, kde si budou moct promluvit.

V rozhovoru budem pokračovat později.“ Zasyčel Temný pán, a pak se otočil zpátky ke svým Smrtijedům. „Skloňte hůlky, on pro nás žádnou hrozbu nepředstavuje.“ A pokynul k Harrymu na druhé straně místnosti.

Setkání probíhalo dál s několika koly cruciátů. Harry si připustil, že je trochu nesvůj, ale nemohl si pomoci, aby si to mučení aspoň chvíli neužíval. Voldemort jim poté dal rozkazy, aby sbíraly všechny potřebné informace, když se na světlo světa dostala informace, že Harry Potter zmizel.

„A Luciusi, najděte chlapce.“ Zasyčel na něj, než se stihl přemístit pryč. Pak se obrátil ke svému nečekanému hostu, který se klidně opíral o zeď. „Pojď za mnou, teď si spolu promluvíme.“ A zamířil rychle pryč z místnosti a vedl je do jedné z mnoha jeho pokojů.

Pokoj do kterého vešli byl zařízen, překvapivě, v teplých barvách. Měkký koberec vínové barvy byl položen přes celý pokoj. Dřevěný nábytek, knihovna, psací stůl a konferenční stolek měli temě lesklou plochu od které se odrážely odstíny jemně červené. Pohovka a židle byly pravděpodobně stejně tmavé, i když by se od sebe lišily pouze odstínem. Jediné světlo v místnosti byl krb ve kterém vesele plápolal oheň, který se snažil dostat svými jazyky co nejvýše to šlo. Bylo to tady celé útulné a Harry by si dokázal představit sám sebe jak tady tráví večery se sklenkou ohnivé whisky nebo skotské v ruce.

„Vysvětli.“ Přikázal Voldemort a Harry si povzdechl. Začít od začátku by bylo asi nejlepší, ale za daných okolností, by měl začít nějak jinak. 

„Upíři, narozeni v královské linii jsou přesunuti z jejich přítomných časů a posláni do minulosti nebo budoucnosti, aby se něco naučil. Totéž platil i pro mě, i když si myslím, že to pro mě mohlo být nějak zajímavější, protože nemám nárok pouze na jednu linii, ale rovnou na všech pět. A tento čas je mou pravou přítomností. Přišel jsem před tvým pátým ročníkem a zůstal jsem až do své smrti, nebo vraždy je jedno jak se to nazve. Když jsem se vrátil, ukrýval jsem se než jsem se rozhodl tě najít.

Nastala táhlá pauza a Harry se rozhodl položit otázku, která ho už delší dobu trápila: „Jak je možné, že byl Brumbál schopen převzít místo ředitele? Myslím tím, že on mě defakto zabil. Copak si aspoň neudělal krátký pobyt v Azkabanu nebo tak něco?“ Voldemort se ušklíbl.

„Ve skutečnosti ten starý blázen obdržel medaili. Možná bys měl vědět, že jsi byl podle nich jeden z nejvíce krutých Grindelwaldových společníků, dokonce tvá smrt byla oslavována. Ta medaile několik týdnů po tvé demisi zpívala chválu na Brumbálovu hlavu. Byl jsem tím vším zcela zhnusen.

„To se vsadím.“

„Proč jsi tady Jaspere?“

„Rozhodl jsem se, že chci být tady s tebou. Dokonce i přes všechno ostatní.“

„Všechno ostatní?“ Zeptal se Voldemort jízlivě.

Harry zavrtěl hlavou a podíval se směrem k ohni.

„Pro teď to bude stačit. Existuje několik věcí, které musím urovnat, a pak... uvidíme. Ačkoli by jsem tě chtěl požádat o laskavost.“

„Nedělám laskavosti, Cole.“ Zasyčel muž.

„Jsem si jist, že tohle bude dříve či později součástí tvých plánů.“

„Tak do toho, ale nic ode mě nečekej.“

„Chci, abys ovládnul mozkomory z Azkabanu už tento rok.“

„To by bylo odva roky dříve, než před plánovaným termínem. Co by jsi mi dal na oplátku?“ Jeho hůlka se obratně točila v bledých, dlouhých prstech.

„Informace.“

„A jaké informace by jsi pro mě mohl mít?“

„Mám informace o Potterovi.“ Řekl tiše a jeho periferní vidění zachytilo jak se Voldemortova ramena napjala.

„Víš kde je?“

„Vím.“

„Řekni mi to a já tvou laskavost vyplním.“ Tomův hlas se změnil do hrozivého syčení.

„Já ti to řeknu a ty ho půjdeš hned zabít.“

„Nebuď drzý.“

„Harry Potter už pro tebe nepředstavuje žádnou hrozbu.“ Voldemort vypadal, že je v pokušení po něm hodit nějakou kletbu a proto rychle pokračoval. „Chlapec s něčí pomocí uprchl od svých mudlovských příbuzných příbuzných a tím se přerušilo i sledovací kouzlo, které na něj bylo uvaleno. Měl zvláštní dědictví, které podle Brumbála a jeho Řádu mělo zůstat potlačeno a proto utekl. Ten, kdo mu pomohl uniknout ho nyní skrývá na bezpečném místě. On už proti tobě nechce znovu bojovat.“

„A tohle všechno víš jak?“

„Jsem schopen to sdílet. A jestli ho budeš chtít i nadále pronásledovat, to je pak už na tobě.“

„Budu muset získat to proroctví, abych znal celý jeho obsah dříve, než budu vědět jak se s chlapcem poté vypořádat.“

„Proroctví?“ Zeptal se Harry. Jaké proroctví?

„Proroctví, které se týká mě a toho chlapce. Pro tebe to nemá žádný význam.“ Mávl Voldemort rukou. Harry zatnul zuby. Sakra, že to pro mě má význam. Ale on prostě nemohl jen tak přijít a říct to. „Nemáš náhodou zájem o toho chlapce?“

„Ne, chci abys vyhrál, ale nedokážeš to pokud bude Potter proti tobě.“

„Nenaznačuješ...“

„Ne, ale dokonce ty sám jsi právě řekl, že existuje nějaké proroctví. Co když říká, že ten kdo bude chlapce vlastnit vyhraje válku?“

„To ne.“

„Ty to nevíš, že?“

„Vím dost, abych věděl, že to tak není.“ Řekl s přimhouřenýma očima a Harry udělal smířlivé gesto.

„Fajn, fajn.“

Harry zkoumal muže, který seděl proti němu. Jeho rty byly zkřivené do úšklebku a pošilhával přes konferenční stolek po temném čaroději. Pak se na něj Temný pán podíval, zamračil se a odvrátil Harryho kouzlo, které na něj jemně poslal.

„Ne.“

„Proč?“

„Protože já ti nevěřím.“ Tak tohle... vlastně trochu bolelo.

„Předtím jsi mi věřil.“ Jasně prohlásil Harry.

„Předtím jsem byl bláhový kluk bez vědomí jak nebezpečný jsi doposud byl, ale možná když, vyplníš detaily, které chci vědět, mohl byl ti znovu věřit.“

Harry si mírně povzdechl, ale ve skutečnosti to měl předpokládat. Tohle je Temný pán. Když byl Tom mladší, také moc lidem nevěřil a s přibývajícími lety se to určitě nezlepšílo, spíš naopak. Harry se postavil na nohy a stroze přikývnul.

„Uvidíme se brzy.“ A pak byl pryč.

x-x-x-x-x

Gringottova banka byla přesně stejná jako tehdy v 50.letech. Ve skutečnosti si byl jistý, že kromě několika tunelů v podzemí navíc se nic nezměnilo. Harry, který měl v plánu zajít do svého trezoru byl zastaven jedním ze střetů banky. Jaké pak bylo jeho překvapení, když mu řekl ať ho následuje, že jeho příchod byl dlouho očekáván. Skřet ho vedl přes halu, dozadu až ke dveřím. Vešel do místnosti a byl vyzván dalším skřetem, který tam už seděl, aby se posadil na volné místo.

„Už nějakou dobu vás očekáváme, pane Pottere.“

„Cole, prosím.“ Řekl zdvořile.

„Jak si přejete.“ Přikývl skřet. „A teď přejdeme k věci, která je nutná k projednání. Jmenuji si Splitax a jsem ten, kdo spravuje majetek vaší matky spolu s něčím co... tajilo veškeré informace, pokud jde o její dědictví.“ A ukázal mu nějaký starý svazek. Pravděpodobně byl těžký s purpusovým krytem a hadem stočeným podél. I přes své stáří, což bylo jasně patrné na první pohled, to bylo v zachovalém stavu.

„Co to přesně je?“ I když to jistě nevěděl, docela měl nějaké tušení.

„Tato kniha, Anguis, zobrazuje linii vaší matky a vás. Obsahuje historii, původ a známé schopnosti, které vaše linie v průběhu mnoha let vlastnila. Je to také jediná kniha, která zmiňuje i jména ztracených klanů.“ Harry si s velkou pečlivostí pohladil obal knihy a sledoval hada, který se začal pohybovat. Splitax promluvil: „Vzhledem k povaze této knihy a jejímu obsahu nemohu dovolit, aby opustila prostory banky, ale může být přesunuta do vašeho trezoru. Můžete tu zůstat a číst tak dlouho jak jen budete chtít, stačí pak zavolat, až budete připraven k odchodu a někdo z nás vás bude doprovázet ven, bez ohledu na čas.“ Skřet vstal a odešel, nechal Harryho samotného, upřeně zírajícího na knihu.

x-x-x-x-x

Albus byl frustrovaný a pociťoval i trochu strach. Za celé dny nedostal o Harrym žádnou zprávu. A to bylo pouze v případě, že chlapec zmizel z povrchu světa. Nikdo nic nezjistil, dokonce ani Fawkes nemohl zjistit chlapcovu polohu a přivést ho zpátky. Kdyby tolik nevěřil v proroctví, měl už podezření, že už byl Harry po smrti. A tohle zrovna nebyla nějak potěšující myšlenka s ohledem na skutečnost, že byl teď Voldemort zpátky a pomalu získává zpět svou předchozí sílu. Ochranná kouzla v Zobí ulici byla zlomena a sledovací kouzlo umístěno na Harryho se začalo vytrácet, bez možnosti na obnovení. Cítil se trochu provinile, když na něj to kouzlo umístil, ale nemohl se sám zastavit. Mezi Tomem a Harrym bylo tolik podobností. Daleko víc, než si myslel, že je možné s ohledem na značně rozdílné okolnosti, které za celý život doposud prožili.

Ale i tak nemohl Brumbál popřít, že cítil strach pokaždí, kdy Harryho sledoval. Chlapcovi schopnosti vystupovaly napovrch v téměř každé situaci, jeho překvapivé množství znalostí ohledně magických věcí a ta čirá síla, kterou má v rukou. Nemohl dopustit, aby sešel z cesty jen kvůli temnému dědictví od jeho matky a proto se cítil provinile, když si Harry nebyl vědom svého pravého potencionálu, který se znažil potlačovat. Ale... ten pocit si držel v nejhlubší části své mysli. Podíval se na svého ptačího společníka, který k němu tiše broukal.

„Fawkesi, můj drahý příteli. Nemohu si pomoci, ale cítím, že jsem se ve svém úsudku dopustil těžké chyby.“ Fénix vydal zvuk, který nazanačoval souhlas. Chystal se znovu promluvit, když se ozvalo zaklepání na dveře jeho pracovny. „Pojď dál, Severusi.“

Profesor lektvarů vešel do místnosti, zavřel za sebou dveře a rázným krokem vyšel naproti prázdnému křeslu. Jeho oči automaticky skenovaly celou pracovnu. Jeho obvyklý úšklebek byl tentokrát nahrazen zamračením, jednoduchý způsob toho jak zjistit, že se stalo něco neočekávaného během setkání Voldemorta a jeho následovníků. Albus sepjal prsty do stříšky a lehce zachmuřený výraz se objevil v jeho tváři.

„Neočekával jsem tvoje hlášení minimálně až do rána. Co se stalo?“ Brumbálovi myšlenky představovaly všechny možné nejhorší scénáře, ve kterém se Voldemortovi podařilo Harryho najít, ale kdyby tomu tak bylo Severus by vypadal více nervozněji než vztekle.

„K Temnému pánovi přišel... přítel, který setkání narušil.“ Prohlásil profesor nevzrušeně. Albus několikrát zamrkal.

„Narušil setkání?“

„Přesně tak.“

„Přítel?“

„Dalo by se to tak předpokládat.“ Teď byla řada na Albusovi, aby se zamračil. Tom neměl žádné přítele, tehdy i teď.

„O čem spolu mluvili?“

„Nejsem si vědom. Ten muž je totiž hadí jazyk.“ Brumbál se zamračil ještě víc, vrásky se na celém obličeji prohloubyly a ukazovaly tak jeho skutečné stáří. Další hadí jazyk, který zcela evidentně spolupracuje s Voldemortem. Takové neočekávané věci neměl rád.

„Mohl bys ho popsat?“

„Bledý, zdánlivě štíhlá postava, tmavé vlasy. Obávám se, že víc už nevím. Když se objevil v místnosti byl zahalen v plášti i kápy. Věřím, že Lastrangeovi byli schopni vidět jeho obličej.“

„Ještě něco?“

„Jeho magie je rozhodně na vysoké úrovni, ale je temná, více než jakákoli jiná. Bylo to z něj hmatatelně cítit.“

„To jsou velmi znepokojující zprávy. Děkuji, že jsi s tím za mnou hned přišel.“

„Vracím se do svých pokojů.“

„Dobrou noc můj chlapče.“ Snape zmizel za dveřmi a tiše za sebou zavřel. Albus se v křesle opřel a tvářil se zamyšleně. „Obávám se co nám tento nový hráč přinese.“ Řekl tiše a poslouchal uklidňující tony, které vydával Fawkes.

x-x-x-x-x

Píšu tohle v naději, že to co se chystám napsat nebudu nikdy potřeba, ale věštci mi pověděli o pádu velkých klanů. Bitva, která nás drží stranou teď rozdělí naše členy a nějaké jména budou v místě a čase zapomenuty. Takže jsem přenechal tuto knihu mým lidem linie Anguis a to především mému dědici. Váš příchod byl předpovídán, ačkoli už nebudu živ, abych to viděl, ale vím, že se vám podaří opět přivést bývalou slávu zpět.
 
Moon (Měsíc)
 
Sun (Slunce)
 
Shadows (Stíny)
 
Flight (Let)
 
Flame (Plamen)
 
Serpent (Had)
 
Blood (Krev)
 
Beast (Zvíře)
 
Earth (Země)
 
Hawk (Jestřáb)
 
Soul (Duše)
 
Mind (Mysl)
 
Light (Světlo)
 
Toto je třináct klanů a vím co musíš hledat, abys je našel a mohl je oživit. Vězte, že máte tu sílu abyste je vedl a moc zachránit naši rasu od zničení, které by určitě následovalo, pokud bys nepřijal svou pravou cestu. Mám ve Vás víru. V této knize jsou veškerá tajemství našeho klanu a upířího druhu. Je zde napsaná naše historie a historie ostatních linií. Ty a tvá linie musí být jediná co zná celou pravdu. Veď je dobře, Lord Anguis.
 
→ 2. Pán Anguis
 
Abel Cross
 
x-x-x-x-x
 
Harry rychle listoval knihou, první stránka věnovaná jemu ho z nějakého neznámého důvodu překvapila. Mohl skoro přesně vycítit jakou naléhavostí to bylo napsáno až mohl před sebou vidět pisatele, který zuřivě po stránce píše. Ve skutečnosti to bylo napsané krví a ne inkoustem na listech z napnuté kůže, které tvořily stránky. Často viděl dost upířích spisů, zatímco Jean-Claude a ostatní věděli, dokonce se o to s ním podělili, že ty texty jsou psané upířím drápem, taženým napříč stránky, jelikož krev kapala dolů. Tohle psaní bylo vždycky bolestivé, ale upíří krev zachovávala spisy před vyblednutím, tudíž vydržely věky.
 
Jeho klan, klan Anguis byl jedinečný ve velmi nepředvýdatelném způsobu. Měli ''hadí řeč'', starší výraz pro hadí jazyk, empatii hadů a příležitostně i draků a dar vytvářet jedy. To všechno bylo skvělé, ale tyhle dovednosti se vztahují pouze ke královské linii, což mu dalo odpověď na jeho další otázku: jeho narození.
 
Královská linie byla vždycky ctěna, protože klan Angius je jediná linie jejichž ženy mohou přirozeně porodit živé dítě, ve kterých je uložen jejich pravý potenciál, stát se upírem. Naše děti jsou narozeny upírům s výněrem života člověka a nebo s výběrem života upíra.
 
A bylo to. Jeho matka byla upír se schopností porodit živé dítě. To byl pravděpodobně důvod proč nikdo netušil, že byla upír i přes rozdíl v magii, kterou v sobě měla. Harry pomalu zavřel knihu. Ještě s ní nebyl hotov, ale nemohl strávit posledních pár dní ponořen do knihy bez ohledu na to, jak moc chtěl znát cenné informace. Bylo zapotřebí si sehnat nové školní potřeby z dopisu, který mu během čtení sedné kapitoly doručila sova a také potřeboval něco co by pomohlo utlumit jeho přirozenou upírskou magii. Potřeboval, aby Brumbál věřil, že je stále člověk. Bylo to nezbytně nutné, pokud chce uspět ve svých plánech.
 
Když položil knihu na stůl objevil se skřet, aby ho doprovodil zpátky přes chodby do haly. Bylo tady překvapivě přeplněno, nebo si to alespoň myslel, když se podíval na hodinky a zjistil, že bylo pravé poledne. Četl přes zbytek večera, celou noc a celé dopoledne. Splitax byl v hale a vydal se k němu jakmile ho zahlédl. Harry promluvil jako první, když se setkali na kraji místnosti.
 
„Pokud to nebude problém, rád bych se později vrátil a dočetl knihu.“
 
„Samozřejmě.“
 
„Víte proč byla kniha ponechána v péči skřetů místo upírů?“
 
„Poté co se upíři účastnili občanské války, kniha byla svěřena do našich rukou, abychom jsme ji střežili. Bylo nám řečeno, že nesmí opustit zdi banky, protože některé informace jsou docela citlivé.“ Harry přikývl, to bylo snadno pochopitelné.
 
„Děláte stále pro kouzelníky magické předměty?“
 
„Už ne, ale děláme je pro jiné magické jedince.“
 
„Patří do nich i upíři?“ Splitax se spiklenecky usmál.
 
„Co by jste potřeboval?“
 
„Prsten, který by potlačil upíří auru.“ Skřet se zamračil.
 
„To je nebezpečná magie, je-li potlačena dlouho může se stát nepoužitelnou.“ Harry se zamyslel.
 
„Možná, potlačení není to správné slovo. Možná omezení by bylo lepší. Nechci, aby tu auru někdo vycítil, dokud to sám nedovolím.“
 
„Můžem udělat něco co tu auru vtáhne do kůže, ale pokud se vás někdo dotkne, ucítí to.“
 
„Dotek kůže na kůži?“
 
„Uvidím co se dá dělat, na kdy to budete potřebovat?“
 
„Nejpozději brzo ráno 1. září.“ Skřet se odmlčel, jako by právě vypracovával časový harmonogram pro tuhle práci, poté pomalu přikývl.
 
„Bude to natěsno, ale věřím, že je to zvládnutelné, pokud zaplatíte potřebně poplatky.“
 
„A rád bych převedl veškerý svůj majetek pod jiné jméno.“
 
„Proč?“
 
„Protože Harry Potter už nebude dlouho existovat.“ Splitax přikývl.
 
„Dobře tedy, Jasper Cole, předpokládám?“
 
„Ne, Jasper Cole je zapsán jako mrtvý.“ Harry se odmlčel a nové myšlenky mu blikaly hlavou. „Můžete zamrazit majetek dané osoby, pokud ho ministerstvo vezme do vazby?“
 
„Pouze do soudního procesu poté se znovu rozmrazí. Ministerstvo si pak bere nějaké peníze z prodaných věcí, ale trezory, které trestanci patřily je skoro nezajímají.“
 
„Takže kdybych byl, hypoteticky, zatčen tak je ten trezor nebude zajímat?“
 
„Hypoteticky ano, ale podmínky na vašem trezoru by měly zůstat stejné. Trezor neomezuje přístup pouze vám.“
 
„Kdo má přístup k mému trezoru?“
 
„Trezory, pane Cole.“ Opravil ho Slitax.
 
„Je jich víc než jeden? O kolika tady mluvíme?“
 
„Celkem jsou tři, jeden hlavní, který využíváte a další dva slouží pro ukládání artefaktů jakéhokoli druhu.“
 
„A kdo jiný má do trezorů přístup?“
 
„Vy, váš opatrovník a každý kdo má klíč.“ Chladné zavrčení zkroutilo Harryho rty.
 
„A kolik výběrů už proběhlo?“
 
„Věřím, že několik. Všechny ve stejném období, koncem srpna. Předpokládali jsme, že to bylo pro školní účely.“
 
„A z těch dalších dvou něco zmizelo?“
 
„Myslím, že zmizela hrstka cetek, které nebyly vůbec vzácné nebo těžko k sehnání, ale byly přímo spojeny s Potterovým dědicem.“
 
„Mohla být ta nějaká cetka sledovacím nebo monitorovacím zařízením?“
 
„Určitě mohla.“
 
„Jsou k ničemu, pokud na nich zruším kouzlo, že?“
 
„Jenom pokud ho znovu neobnoví.“ Harry se zamračil.
 
„Můžu tomu zabránit?“
 
„Pokud na to máte schopnosti, tak ano.“
 
„A kde bych zjistil jak bych to měl udělat?“ Skřet se na něj opět zubatě usmál.
 
„Za malý poplatek vám mohu prodat jednu takovou knihu. Samozřejmě, pokud s ní budete přistižen, budeme všechny fakta popírat.“
 
„Dobře, nyní k tomu převodu.“
 
„Je možné to udělat ještě dnes, stačí jen jméno, pod kterým bude trezor uveden.“
 
„Anguis.“ Splitax přikývl.
 
„Budete potřebovat ještě něco jiného?“
 
„Jen cestu ke svému trezoru, abych si mohl vybrat nějaké peníze.“
 
„Váš magický předmět bude připraven 1.září v pět hodin ráno, finance a artefakty budou převedeny do večera a nový klíč bude připraven k vyzvednutí kdykoli potom. Vzhledem k vaší... přirozenosti, můžete se podívat do vašeho nejvíce střeženého trezoru, pokud budete chtít.“
 
„Nejvíce střeženého trezoru?“
 
„Používáme draky ve vysoce priorotních trezorech, některé trezory mají speciální zamykací mechanizmus a jiné zas hádanky.“
 
„Podívám se tam později.“
 
„Splitax přikývl a ukázal na dalšího skřeta, který doprovodil Harryho až k jeho trezoru, aby si mohl vybrat nějaké zlato na potřebné nákupy.“
 
.
.
 
1.září
 
Harry se opřel o sedaldo ve vlaku. Byl oblečen do světle černého hábitu. Osobní kouzlo maskovalo zlatý odstín očí a navracelo barvu jeho zelených očí spolu s jizvou, která procházela napříč čelem. Bezmyšlenkovitě přetáčel mezi prsty své nové prsteny, zatímco se z okna díval na všechny rodiny, které si dávali na rok sbohem. Dříve býval zarmoucen, že tady nikdy nebyla jeho matka nebo otec, aby ho vyprovodili do školy, ale teď při pohledu na ně pociťoval lhostejnost. Blízko jeho dveří se začaly ozývat kroky a to bylo neobvyklé, protože si sedl do kupé nejdál od přední strany vlaku.
 
Hedvika, která se odmítala od něj oddělit a strávit celou cestu ve vagonu pro zvířata, seděla ve své kleci na druhé straně sedadla a zahoukala. Harry na ni tiše zasyčel a sova se vrátila ke svému podřimování. Slyšela je blížit se, pomyslel si. Dva stíny spadly přes matné sklo dveří a Harry čekal, až se otevřou, ačkoli stále vnitřně diskutoval o tom, zda je vystraší a nebo ne. Dveře se otevřely a dva známé obličeje na něj zíraly.
 
Oba vetřelci silně zbledly a rudovlasá hlava se začala třást, když klopýtala se slabém výkřiku překvapení směrem dozadu. Hermiona, trvalo nějakou dobu než si vzpomněl na její jméno. Harry ji tiše pozoroval, uvažoval jestli by měl něco udělat nebo jen čekat až udělají první krok oni. Vzpomínal si, že byli přátelé, cestou zpátky než se jeho život změnil.
 
„H-Harry?!“
 
Harry se mírně usmál. Tohle bude určitě velmi zajímavý rok.
 
 
 
LANGSYNE VI.KAPITOLA < > LANGSYNE VIII.KAPITOLA

Langsyne VII. kapitola - Komentáře

Datum: 14.12.2014

Vložil: Nike Flex Experience RN

Titulek: jiosdlo@gmail.com

Datum: 12.12.2014

Vložil: Nike Air Max 95 BB

Titulek: ntnbvcu@gmail.com

Datum: 02.06.2014

Vložil: Anon

Titulek: xD

Je super, že jsi zase začala překládat :-D Kapitolka je bezva a uuž se moc těším na další;)

Datum: 03.06.2014

Vložil: Reniii

Titulek: Re: xD

No to já taky, po tak dlouhé době už bylo načase :D A tuhle jsem přeložila v rekordním čase :D
Jinak jsem ráda, že se kapitola líbila ;)

Datum: 05.06.2014

Vložil: Anon

Titulek: Re: Re: xD

No nemůžu říct, že by mi vadilo kdyby si ty rekordy lámala častěji :-D, koneckonců, kterému čtenáři by to vadilo, že? :-) Tak to by mě teda zajímalo jak se s Ronem a Miou "Harry" popasuje, cha a jak teprv s Brumbálem, nemůžu lhát ta narážka na to, že Harry dlouho nebude se mi líbila, Jasper je sympatičtější *Jop vím, že je sadistickej vrah, pardon Mrtvej sadistickej vrah, ale jako upír* "Náprosto libovej" *povzdechla si*
Jen překládej šup šup a dál, nenapínaaaaaaaaaaaaaat! Teda aspoň ne dýl jak ten měsíc.

Datum: 05.06.2014

Vložil: Reniii

Titulek: Re: Re: Re: xD

No, možná si ještě z rozpisem povídek pohraji až skončím s povídkou Reign of Darkness. No jo, naše Zlaté trio už nebude jako dřív a Brumbál mu zas leží v žalůdku, ale spíš je i zajímavá dohoda mezi Dracem, kterou uzavře. Více už ale říkat nebudu, musíš počkat do 27.6. :D

Datum: 29.05.2014

Vložil: Saskya

Titulek: :))))

pekné :)
som zvedavá, čo mu povie :)

Datum: 03.06.2014

Vložil: Reniii

Titulek: Re: :))))

Teď už to víš a dozvíš se toho ještě víc :) :D
Jsem ráda, že se kapitola líbila ;)

Přidat nový příspěvek