Lettered 14. kapitola / Epilog

05.04.2013 20:30

A je tady konec této povídy a tímto Epilogem se s vámi loučím. Příště se tu sejdeme s novou povídkou jménem Langsyne, opět na pár HP/LV. 

Tuto povídku i kapitolu věnuji všem čtenářům, kteří si tuto povídku oblíbili a zůstali tady s ní.

Vaše Reni

*******

 

3. března 2007
 
„Hej, Harry! Tady!“ Ginny mávala na přítele, aby se připojil k jejich stolu, kde seděl Neville s Deanem a povídali si spolu. „Kde je tvůj manžel?“
 
Harry se usmál. „Stále pomáhá Mikovi přesvědčit Severuse, aby přišel. Mohli by za chvíli dojít.“ 
 
Dean si odfrkl. „Stejně je to pořád šokující, že je Snape ve vztahu.“ Neville s Ginny přikývli na souhlas a Harry obrátil oči v sloup.
 
„Takže, kdo další přijde?“ 
 
Ginny začala počítat na prstech. „No, Draco by měl přivést Alodiu – řekl ti, že je těhotná? Pak Seamus až skončí v práci a ten si také někoho přivede. Blaise by tady už měl být. Dvojčata měla původně v plánu nám něco ukázat, ale vyskytl se problém v obchodě, takže nevím jestli dorazí. A nemám ponětí co Tichošlápek a Náměsíčník.“ 
 
Harry přikývl a obrátil se k Nevillovi. „A kde máš manželku?“ 
 
„Lenka se stará o Frankiho. Je trochu nachlazený. Mám vás od ní pozdravovat.“
 
Čtyři přátele pokračovali v rozhovoru, aby zjistili navzájem co nejvíc novinek z jejich životů. Dean (rozešli se se Seamusem na začátku sedmého ročníku) si vyšel na několik schůzek s jedním mudlou, a pak s ním odjel na školu. Ginny se rozešla se svým přítelem po tom, co ho přistihla s jinou ženou. Harry s pomocí Rity Holoubkové se stal nejmladším ministrem kouzel v historii. To mu umožnilo změnit několik zákonů a zcela odstranit závažné problémy. Samozřejmě s Tomovou pomocí. Zrovna si objednávali další rundu, když vešel Tom s nevrlým Severusem a jeho přítelem.
 
Mikeův a Severusův vztah byl něco jako veřejné tajemství pro ostatní. Původně začali pracovat na projektu s Vlkodlačím lektvarem a nějak se přitom dali dohromady. Nejméně dvakrát do roka měli ošklivou roztržku, při které se rozešli, ale pak se zase dali dohromady. Někdy to vypadá, že jim to vyhovuje.
 
Seamus právě vcházel dovnitř s jednou dívkou z práce. Brzy byl následován Dracem a jeho manželkou, která byla pěkná, ale poněkud plachá. Nakonec se objevil Blaise, který se omlouval, že byl navštívit nevlastního otce v nemocnici.
 
„Zdá se, že měl alergii na nějakou potravinu nebo tak něco. Zhroutil se jen pár minut poté, co snědl svoji polévku. Chudák máma.“ Zbytek skupiny se zahihňal. 
 
Sirius a Remus se zanedlouho také ukázali. Ti dva se nakonec vzali, jakmile Harry absolvoval školu. 
 
Zbytek večera strávili v příjemné atmosféře. Klábosili o svých bývalý a současných známých. Severus se zmínil, že profesorka McGonagallová má zájem o nového profesora přeměňování, který je o čtyřicet let mladší než ona. Bill a Fleur se snaží mít další dítě, v pořadí třetí. A Charlie s Mirem plánují v blízké budoucnosti adopci.
 
Ginny jim také řekla, jak se daří jednomu z nejmladších bratrů. Zatímco Hermiona se rozhodla poté, co ji pustili z Azkabanu pro návrat do mudlovského světa, Ron se vrátil ke své rodině. Když Argus Filch odešel na konci školního roku, přijali ho tam místo něj, aby spravoval Bradavice. 
 
Byla už skoro půlnoc, když se lidé začali pomalu rozcházet. Po mnoha objetí a slibů, že se spolu brzy setkají se Tom a Harry přemístili zpět do svého domu. Když Harry dodělal školu, tak si koupili jeden domeček v Northumberlandu. Dohodli se tak, že ani jeden z nich nechtěl být v domě, který přinášel špatné vzpomínky.
 
Harry si lehl na svou stranu postele a povzdechl si. Bylo těžké uvěřit, že už to bylo deset let, co byl Brumbál zabit. Tom se přesunul k němu a ovinul paže kolem svého Nebelvíra.
 
„Připadá mi to jako by to bylo včera...“ řekl Harry a Tom se posunul tak, aby mohl dát polibek na manželovo čelo.
 
„Já vím, lásko. Někdy i zapomínám, že je pryč...“ Tom se přitulil a zabořil obličej do Harryho vlasů.
 
„Udělali jsme správnou věc, že jo?“ Harry zněl ustaraně a Tom si povzdechl. Tahle nálada Harryho postihne každý rok.
 
„Ano, lásko, udělali. Ten muž už nemůže nikomu ublížit.“ 
 
Harry se usmál. „Myslel jsem si to,“ zívl. „Miluji tě, Tome.“
 
„Já tě taky miluji,s Harry.“ Tom pohodlně ležel na posteli a jen držel svého manžela. Netrvalo to přílež dlouho a Harry se ponořil do hlubokého spánku. Tom si upravil pozici, políbil svého manžela na rty a položil hlavu na polštář.
 
Harry měl sen o závěrečné bitvě. Když jeho kouzlo vyletělo z hůlky a ukončilo Červíčkův život, mohl přísahat, že uslyšel manželův hlas.
 
„Miluji tě Harry, navždy.“
 
 
 
LETTERED 13.KAPITOLA 

Lettered 14. kapitola / Epilog - Komentáře

Datum: 06.04.2013

Vložil: Saskya

Titulek: :))))

pekná poviedka :) koniec sladký happy end, ale ja rada šťastné konce :)

Datum: 06.04.2013

Vložil: Bobo

Titulek: +++

No byla to taková slaďárna, ale díky, že překládáš. Pořád mám za to, že nejlepší byla první kapitolka. Už se těším, až se vrhneš na další povídku, ta mě doufám nezklame.

Datum: 05.04.2013

Vložil: samuel

Titulek: hp

Super povdíka.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek